Autor Tema: Dozivljaj sa zimskog raspusta  (Pročitano 31095 puta)

Horatio Caine

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
Dozivljaj sa zimskog raspusta
« poslato: Maj 14, 2013, 08:39:59 posle podne »
Bilo je hladno i snežno i kao i uvek zimski raspust sam proveo kod babe i dede. Čitao sam knjige, ali najviše vremena sam provodio na snegu. Jedino sam noću imao mira iako sam i u snovima bio na sankama.

Moje sanke su bile najbrže, njih su smatrali čudom tehnike. Nevolje mi je zadavao plavokosi Aca koji je dobro uvežbao sankanje jer mu je staza bila pored kuće. Dogovorili smo se da jednog dana okončamo tu neizvesnost i vidimo ko je brži na sankama.

Sva seoska deca su se okupila na brdu i nestrpljivo se iščekivala trka. Sudija je umesto zastavice, za štap privezao stari džemper. Dao je znak za start i nas dvojica smo jurnuli poput munje. Grčevito sam stezao rukama saonice da ne bih završio u jarku.

U jednom trenutku ispustio sam konopac i sankama pustio na volju. Sve se odigralo neverovatnom brzinom. Ostalo mi je samo petnaestak metara do drveta gde je bio cilj. Protivnik je bio za petama pa je trka bila neizvesna i dinamična.

Ipak, bio sam prvi. Sreća je bila neograničena. Za nagradu sam dobio luk i strelu, koju sam odavno priželjkivao. Aco mi je pružio ruku kao fer sportista i čestitao mi na trijumfu.