Personal Menu -


Users online -

43 gostiju, 0 korisnika


Najviše prisutnih korisnika danas: 67.
Najviše prisutnih korisnika: 1266 (Januar 16, 2020, 05:47:20 pre podne)


-

Razmena Banera -

Morate se registrovati da bi ste mogli da vidite link. Registrujte se ili Ulogujte se

-

Ispitni rokovi su u toku, a mnogima teško pada da se fokusiraju i uzmu knjigu u ruke.



Često vas hvata nervoza, stalno vam se nešto jede i imate osećaj da nikada nećete savladati gradivo koje je pred vama.

Predlažemo vam nekoliko načina da se opustite, koncentrišete na knjigu, dobro savladate gradivo i tako uspešno položite ispit.

Pročitajte savete:

Hrana za mozak

Dok učite, izbegavajte nezdrave grickalice, već se opredelite za namirnice koje su dobre za mozak, odnosno koje podstiču funkcionalnost moždanih vijuga, sposobnost koncentracije i utiču na motivaciju. Dobar izbor su: riba, orašasti plodovi, avokado, žitarice, borovnica, zelena salata, banana i šipak. Umesto slatkih gaziranih napitaka radije pijte zeleni čaj, prenosi Tportal.

Fokusirajte se na učenje

Osigurajte da vam prostor za učenje bude uredan. Sobu dobro provetrite, a s radnog stola uklonite sve ono što bi moglo uticati na koncentraciju. Držite se podalje od televizora, kompjuter koristite samo za dodatne sadržaje za učenje, mobilni takođe isključite kako vam ne bi odvlačio pažnju.

Odmorite malo

Kad osetite umor, obavezno napravite pauzu, otvorite prozor i duboko udahnite. Napravite nekoliko čučnjeva, istegnite ruke, prošetajte po sobi… Ako imate volje i vremena, izađite iz stana i prošetajte se pola sata brzim korakom.

Timski rad

Dobra je ideja timski rad, pa s prijateljima organizujte učenje, propitujte se, testirajte znanje…

Nagradite sebe

Nakon što uspešno svladate deo gradiva prema vašem planu, nagradite se nekom sitnicom kako biste se motivisali za nastavak učenja. Pročitajte nekoliko stranica knjige, zaigrajte uz omiljenu pesmu, pogledajte nekoliko video spotova...

Mislite pozitivno

O sebi morate misliti na pozitivan način. Ako vas obuzmu crne misli u stilu "ja to nikad neću uspeti", odmah ih odbacite. Uverite se da vi to možete i dođite na ispit smireni i ubeđeni da će sve biti dobro. To sigurno neće da vam odmogne.

Bez nervoze

Pre dana D, dobro se opustite, a ujutro se pripremite šta ćete obući kako vas ne bi ulovila panika da ćete zakasniti. I sretno!

autor: MP   izvor: Tportal/Novi magazin   


Added to portal by - Jun 09, 2014, 08:06:48 posle podne



Added to portal by - Jun 05, 2014, 08:24:31 posle podne

Udruženje građana Pomak pokrenulo je inicijativu za uvođenje besplatnih elektronskih udžbenika za učenike osnovnih (od 4. do 8. razreda) i srednjih škola. Prema rečima predstavnika ovog udruženja, namera je da se dođe do značajnog unapređenja kvaliteta nastave, da svi učenici dobiju besplatne elektronske udžbenike, a da pri tom to ne predstavlja veliki izdatak za budžet Republike Srbije, s obzirom da su daleko jeftiniji u odnosu na klasične. Predloženo je nekoliko mogućnosti koje podrazumevaju da učenicima u osnovnim i srednjim školama budu obezbeđeni besplatni elektronski udžbenici, a da tablet računare nabave po povoljnijim uslovima na rate (a da ih socijalno ugroženi učenici dobiju besplatno) ili da i za ovu namenu budu predviđena sredstva u budžetu Republike Srbije.

Peticiju možete potpisati na sledećoj adresi:
Morate se registrovati da bi ste mogli da vidite link. Registrujte se ili Ulogujte se


Added to portal by - Jun 04, 2014, 03:53:03 posle podne
Hodanje po vodi je čudo, zar ne? Možda ne. Skoro svako to može uraditi, sve dok imate dovoljno kukuruzne skrobi (kod nas poznate kao gustin)da dodate u vodu.



Treba da znate da postoji takozvana "Njutnova tečnost", koja ne menja viskoznost bez obzira na primenu sile. Kombinirajući kukuruzni skrob i vodu stvara se "nenjutnova" tečnost - onu čija se viskoznost menja. Ovde voda iz tekućeg prelazi u čvrsto stanje. Kao rezultat toga vaši prijatelji će moći da trče, skaču, igraju fudbal... Jedino pravilo je da morate da budete stalno u pokretu, inače će vas tečnost progutati kao živi pesak.
Pogledajte ljude u Maleziji kako se zabavljaju na 8000 litara "nenjutnove" tečnosti. Možda će ova tečnost biti hit na zabavama ovog leta.

Morate se registrovati da bi ste mogli da vidite link. <a href="http://poducavanje.com/register/">Registrujte se</a>&nbsp;ili&nbsp;<a href="http://poducavanje.com/login/">Ulogujte se</a>



Added to portal by - Jun 03, 2014, 01:33:16 posle podne
Kada nam neko spomene mamuta, zamišljamo da je to 3 metra visoka i 6 tona teška životinja koja je živela pre mnogo godina i da se branila od ljudskih lovaca sa svojim opasnim kljovama. Ne zamišljamo da su to genetski deformisana stvorenja koja koračaju kroz krajolike osuđene na propast. Ali sada, neobična deformacija na nekim mamutima iskopanih iz Severnog mora sugeriše da je možda parenje mamuta u bliskom srodstvu požurilo izumiranje pre 10 000 godina.



Ogromne životinje, od kojih su neke dostizale visinu od četiri i po metra (u ramenima), bile su gospodari tundri desetinama hiljada godina, a „načeli“ smo ih upravo mi, odnosno naši preci i neandertalci za koje su mamuti bili nepresušan (bar su oni tako mislili) izvor hrane, kože, slonovače (mamutovače). Oni su ih nemilosrdno lovili, a ono malo mamuta što je preostalo živelo je u izolovanim grupama, što je dovelo do parenja bliskih srodnika.
Na fosilu je pronađena okrugla, ravna površina u predelu vrata, što znači da je vratna kost imala izraslinu koja ukazuje i na druge abnormalnosti skeleta, a gotovo uvek i na parenje među bliskim srodnicima. Ovako deformisani,  nisu imali šanse da se bore protiv surove klime, grabljivaca, bolesti...


Added to portal by - Jun 02, 2014, 04:13:54 posle podne

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 [89 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 

Stats -

Ukupno članova: 3199
Ukupno poruka: 2049
Ukupno tema: 1573
Ukupno kategorija: 5
Ukupno foruma: 53

-

Android aplikacija -

Našem forumu možete pristupiti i sa vašeg Android mobilnog uređaja. Skenirajte QR kod, skinite aplikaciju i instalirajte je.


Last Topics -

Online časovi mađarskog jezika 
Last update: benson  - Januar 15, 2021, 09:52:37 posle podne
Online časovi nemačkog jezika 
Last update: benson  - Januar 11, 2021, 09:38:05 pre podne
Časovi nemačkog jezika – Skype i/ili uživo 
Last update: benson  - Septembar 19, 2020, 09:50:31 pre podne
Edukativni centar sprovodi obuke za stručne ispite 
Last update: benson  - Avgust 04, 2020, 09:23:03 pre podne
Časovi Matematičke Analize i Napredne matematike za studente RAF-tel.0643561177 
Last update: matematika47  - Februar 04, 2020, 08:25:01 posle podne