Besplatna priprema za kombinovani test na internetu

Besplatna priprema za kombinovani test na internetu
poslato: Mart 31, 2014, 05:29:40 posle podne

Prvi put ove godine znanje osmaka će, osim iz srpskog i matematike, testirati i na potpuno nepoznatim zadacima iz pet predmeta: biologije, geografije, hemija, fizike i istorije. Iako je kombinovani test kod mnogih izazvao paniku, evo dobre vesti koja će pomoći đacima da se lakše spreme za ovaj treći deo završnog ispita.

Na sajtu Morate se registrovati da bi ste mogli da vidite link. Registrujte se ili Ulogujte se od danas je dostupan onlajn kombinovani test, koji svi mogu besplatno koristiti i spremati se za polaganje. Deca će sada moći nepoznate zadatke iz novih pet predmeta da vežbaju onlajn, sa računara, telefona ili tableta. U tome će im pomoći i Android aplikacija za pripremu male mature, koja se besplatno može preuzeti na Google Play Storu, na linku.

– Osim testova iz matematike i srpskog, koji su i ranije bili na sajtu, sada đaci mogu vežbati testove za svaki predmet posebno, na primer istoriju ili biologiju. Osim toga, napravili smo i simulaciju kombinovanog testa, tako da će moći da testiraju znanje iz ove potpuno nove oblasti kao da su na završnom ispitu – kaže Aleksandra Prokopijević, profesorka srpskog jezika u Srednjoj školi za informacione tehnologije ITHS.

Ukoliko im još nešto ostane nejasno, deca će moći da postave pitanja profesorima iz svakog od pet navedenih predmeta putem sajta ili na Fejsbuk strani Mala matura. Odgovore na pitanja će dobijati u najkraćem mogućem roku.

Do polaganja završnog ispita decu očekuje dodatna pomoć u onlajn pripremi za malu maturu. Na sajtu će im biti dostupne "chat" konsultacije sa profesorima, učenje u virtuelnoj učionici, kao i mogućnost da prate "live stream" emisije o gradivu iz oblasti srpskog jezika i matematike.

Sajt Morate se registrovati da bi ste mogli da vidite link. Registrujte se ili Ulogujte se je projekat besplatne pripremne nastave Srednje škole za informacione tehnologije ITHS (Morate se registrovati da bi ste mogli da vidite link. Registrujte se ili Ulogujte se), Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije ITS (Morate se registrovati da bi ste mogli da vidite link. Registrujte se ili Ulogujte se) i kompanije LINK group.

Kako koristiti sajt Morate se registrovati da bi ste mogli da vidite link. Registrujte se ili Ulogujte se?

Dovoljno je samo da se učenik registruje na sajt i može da bira oblasti iz gradiva srpskog i matematike, ili nekog drugog predmeta.