Филм о Николи Тесли

Филм о Николи Тесли
poslato: Jul 14, 2013, 03:40:41 pre podne
Филм о Николи Тесли
Играни филм о Николи Тесли у америчкој продукцији, а под називом „Тесла“, редитеља Мајкла Антона, биће сниман у СрбијиАмерички редитељ и сценариста Мајкл Антон најављује да ће снимити филм о Николи Tесли. Како је саопштено управо на Дан науке у Србији, овај амерички продуцент сматра да снимање филма о Николи Тесли може помоћи људима да разумеју значај овог научног великана.

Филм ће се бавити животом и радом српско-америчког научника, од момента када је први пут крочио на америчко тло 1884.  до последњих самачких дана у хотелској соби у Њујорку.

Теслина борба са заговорницима употребе једносмерне струје, које је предводио амерички проналазач Томас Едисон и која је у историји позната као „Рат струја“, завршила се победом Теслине идеје о употреби наизменичне струје, која је заувек променила начин живота у целом свету.

Филм о Николи Тесли првобитно је назван „Луди научник“, али су редитељ Мајкл Антон и његов продукцијски тим одлучили да на дан Теслиног рођења објаве нови наслов – „Тесла“.

Екипа филма се обратила Центру за промоцију науке са идејом да за овај подухват добије подршку и у Србији.

„Пре свега, желео бих да се захвалим српском Центру за промоцију науке што је омогућио да наш филм угледа светлост дана“, каже режисер Мајкл Антон у најави коју преносимо у рубрици Саопштења.

Поред овог филмског пројекта, у Америци постоји читав низ иницијатива које у Тесли виде филмског јунака. Велика холивудска продукцијска кућа Универзал најавила је пре две године снимање филма о Тесли у коме би главну улогу играо Кристијан Бејл.

 

Мајкл Антон, режисер филма о Тесли

Подучавање је један од најбољих поклона који као родитељи и одрасли можемо дати. Да ли постоји особа која не би била дирнута сјајем у дечјим очима, узбуђењем и радошћу које деца показују приликом истраживања и откривања природних наука? Наука је богати свет чуда, нарочито за младе људе. Замислите шта бисмо могли да постигнемо када бисмо као Никола Тесла веровали да је све могуће? Допринос Николе Тесле сеже даље од његових научних достигнућа, а то се најбоље огледа у његовом веровању да би свет без рата био просветљен и да би имао бесконачне могућности.

Истражите више у саопштењу куће Margusagar:Morate se registrovati da bi ste mogli da vidite link. Registrujte se ili Ulogujte se