Zbirke za malu maturu 600 dinara

Zbirke za malu maturu 600 dinara
poslato: Februar 02, 2015, 09:25:10 posle podne
Zbirke za pripremu završnog ispita koji đaci osmog razreda polažu na kraju osnovne škole, biće u prodaji od ponedeljka, 19. januara.Tri publikacije iz srpskog (maternjeg) jezika, matematike i kombinovanog testa koštaju 600 dinara.

Zbirke su objavili Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Prosvetni pregled i mogu se nabaviti u knjižarama Prosvetnog pregleda, Zavoda za udžbenike, Službenog glasnika i u knjižarskoj mreži širom Srbije ili poručiti preko škole.

Zbirke iz maternjeg jezika odštampane su za sedam nacionalnih manjina (albanski, bugarski, mađarski, rumunski, rusinski, slovački i hrvatski jezik).

Publikacija za kombinovani test sadrži zadatke iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije. Ove zbirke su takođe pripremljene i na jezicima nacionalnih manjina. Knjige sadrže po 450 zadataka zasnovanih na obrazovnim standardima, raspoređenim na tri nivoa postignuća - osnovnom, srednjem i naprednom.

Zadaci iz zbirki omogućavaju osmacima da samostalno vežbaju i proveravaju znanje, ali i da se upoznaju sa modelima po kojima se konstruišu zadaci za ispit koji je pred njima, saopšteno je iz Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Na kraju publikacija nalaze se i rešenja zadataka.

U izradi zadataka učestvovalo je oko stotinu nastavnika iz osnovnih i srednjih škola i sa fakulteta i autori su vodili računa da pitanja budu usklađena sa nastavnom praksom.

Zbirka za srpski (maternji) jezik košta 270 dinara, za matematiku 170 dinara, a za kombinovani test 160 dinara. Prošle godine su sve tri zbirke koštale 560 dinara, a ove godine su za 40 dinara skuplje.